Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / H Apple επενδύει $1 δισ. στη Didi, τον κύριο ανταγωνιστή της Uber στην Κίνα

H Apple επενδύει $1 δισ. στη Didi, τον κύριο ανταγωνιστή της Uber στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην κινεζική εταιρία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και ταξί, Didi Chuxing. H υπηρεσία Didi είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Uber στην πολυπληθή χώρα, για την οποία η επένδυση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει δεχθεί.

Με την επένδυσή της, η Apple καθίσταται στρατηγικός εταίρος μαζί με τον κινέζο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, τον Όμιλο Alibaba και την Tencent Holding Ltd, μια υπηρεσία διαδικτυακών παιχνιδιών και άλλων υπηρεσιών ψυχαγωγίας.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επένδυση αυτή για λόγους στρατηγικής, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για αρκετούς τομείς της κινεζικής οικονομίας. Βλέπουμε πολλές ευκαιρίες ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών και αναμένουμε μεγάλες αποδόσεις», δήλωσε ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η Didi Chuxing, γνωστή στο παρελθόν ως Didi Kuaidi, παρέχει τις υπηρεσίες της σε 400 πόλεις της Κίνας και το Σεπτέμβριο του 2015 άρχισε να συνεργάζεται με την Lyft στις ΗΠΑ (κοινή χρήση αυτοκινήτου), ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να χρησιμοποιούν αμφότερες τις υπηρεσίες όταν βρίσκονται στην εκάστοτε χώρα. Ακολούθησε ανάλογη συμφωνία συνεργασίας στην Ινδία με την υπηρεσία Ola και την GrabTaxi στην νοτιοανατολική Ασία.

Η Apple προσδοκά σημαντικές αποδόσεις από την επένδυσή της αυτή στην αγορά της «μοιραζόμενης κούρσας» -η Didi δηλώνει ότι διεκπεραιώνει από την πλατφόρμα της 11 εκατομμύρια διαδρομές ημερησίως με περισσότερο από 87% της αγοράς “private car-hailing” στην Κίνα. Η χρηματιστηριακή αξία της Didi Chuxing εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και οι αναλυτές διακρίνουν ότι χάνει πολλά δισ. από τον έντονο ανταγωνισμό της με την Uber στην Κίνα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *