Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / H Oυγγαρία θα φορολογεί τις επιχειρήσεις με 9%

H Oυγγαρία θα φορολογεί τις επιχειρήσεις με 9%

Με 9% θα φορολογούνται οι επιχειρήσεις της Ουγγαρίας επισήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίτορ Όρμπαν , σύμφωνα με τους Financial Times.

Παράλληλα, ο κ .Όρμπαν ανέφερε ότι η απόφαση λήφθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, σε ανακοίνωση του ιστότοπου της ουγγρικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι «ο συντελεστής θα ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος».

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι « ο εταιρικός φόρος θα μειωθεί σε μονοψήφια επίπεδα την επόμενη χρονιά: ένας φόρος 9% θα εφαρμόζεται σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις μεγάλες εταιρείες».

Ο νέος συντελεστής, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, θα ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους. Άνοδο 1,2% πραγματοποίησε το χρηματιστήριο της Βουδαπέστης μετά την είδηση.

Η Ουγγαρία ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το σύστημα φορολόγησης των επιχειρήσεων με δύο διαφορετικούς συντελεστές με έναν ενιαίο φόρο 9% επί των κερδών, τον χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη χρονιά.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *