Αρχική / ---SLIDER / Η Ελβετία ακύρωσε το αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ελβετία ακύρωσε το αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η χρονική στιγμή της απόσυρσης του αιτήματος της Ελβετίας συμπίπτει με  την ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ελβετία φαίνεται πως δεν επιθυμεί πλέον να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Άνω Βουλή υπερψήφισε την Τετάρτη την ακύρωση της ισχύος του αιτήματος για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ίσχυε από το 1992.

Είκοσι επτά μέλη της Άνω Βουλής υπερψήφισαν την ακύρωση της μακροχρόνιας αίτησης, έναντι μόλις 13 γερουσιαστών που τάχθηκαν κατά, ενώ δύο απείχαν. Τώρα η Ελβετία αναμένεται να ειδοποιήσει επίσημα την ΕΕ για την απόφασή της.

Ο Thomas Minder, σύμβουλος του κρατιδίου Schaffhausen και ένθερμος υποστηρικτής της έννοιας της «ελβετικότητας», δήλωσε στην εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung» ότι ήταν πρόθυμος να «κλείσει το θέμα γρήγορα και ανώδυνα», αφού μόνο «λίγοι τρελοί μπορεί να θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ τώρα».

Ορισμένοι πολιτικοί, ακόμη, υποστήριξαν ότι η ψηφοφορία ήταν περιττή, καθώς η Ελβετία δεν θεωρείται από την ΕΕ ως επίσημη υποψήφια για ένταξη στο μπλοκ.
Η χρονική στιγμή της απόσυρσης του αιτήματος της Ελβετίας, προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, καθώς συμπίπτει με  την ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *