Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Η επιστροφή του Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστροφή του Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι τώρα τουλάχιστον οι προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να επαναπροσεγγίσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον εμφανίσει στο συνέδριο του κόμματος, που αρχίζει αύριο, ως τη μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, ώστε να αλλάξει και το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Κουμουνδούρου, εξαιτίας των σκληρών εσωκομματικών ανταγωνισμών και των αποκλεισμών βουλευτών και άλλων επιφανών στελεχών, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν σύνεδροι από τις οργανώσεις τους (Καρανίκας, Μαντάς, Δουζίνας, Σταματάκη και άλλοι).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα πέρσι τον Δεκέμβριο, απάντησε αρνητικά στις κρούσεις που του έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα η πρόσκληση της ηγετικής ομάδας ήταν ανοιχτή, υπό την έννοια οι ο κ. Σακελλαριδης μπορεί να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ με όποια ιδιότητα είναι επιθυμεί και ειναι δυνατή στο συγκεκριμένο πολιτικό και κομματικό πλαίσιο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε αποτέλεσμα η προσπάθεια τη ηγεσίας να πιέσει τον πρώην γραμματέα της νεολαίας Νάσο Ηλιόπουλο να προταθεί για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, για την πλήρωση της οποίας συνεχίζονται οι έντονες διεργασίες στο παρασκήνιο.

Στο μεταξύ, ο… τρόμος, που έχουν σπείρει οι ανεξέλεγκτες οργανώσεις του κόμματος, που δεν εκλεγούν επιφανή στελέχη και βουλευτές για αντιπροσώπους στο συνέδριο, έχει οδηγήσει πολλούς, που είχαν διαβλέψει το πρόβλημα, να στήνουν οργανώσεις ολιγομελείς και ελεγχόμενες ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στο συνέδριο.

Η όλη διαδικασία έχει φέρει πάντως στο προσκήνιο το τεράστιο οργανωτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συμμετοχή των μελών είναι σχεδόν αποκαρδιωτική σε πολλές περιοχές. Ο

Ουσιαστικά από ένα κόμμα περίπου 35.000 μελών πριν την περσινή διάσπαση, έχουν απομείνει στα χαρτιά λιγότερα από 22.000 μέλη, εκ των οποίων ενεργά είναι λιγότερα από 15.000. Στο συνέδριο οι αντιπρόσωποι θα είναι περί του 2.700, αν και η αρχική προσδοκία επέλεγε για πάνω από 3.000, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνέδρων θα είναικυβερνητικά στελέχη, διαφόρων βαθμίδων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *