Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Η Marks & Spencer ετοιμάζει το κλείσιμο 30 καταστημάτων στη Βρετανία

Η Marks & Spencer ετοιμάζει το κλείσιμο 30 καταστημάτων στη Βρετανία

Το κλείσιμο έως 30 καταστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η μεγάλη βρετανική αλυσίδα καταστημάτων ρουχισμού Marks & Spencer (M&S), κυρίως καταστήματα σε μικρές πόλεις και εντός εμπορικών κέντρων.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, προσθέτοντας, ότι κάποια από τα μεγάλα καταστήματα M&S ενδέχεται σταδιακά να συρρικνωθούν ή και να μεταφερθούν εξ ολοκλήρου σε μικρότερα καταστήματα, στο πλαίσιο περικοπών στο λειτουργικό κόστος της εταιρείας και στρατηγικής αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της.

Από τις αποφάσεις αυτές, αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες υπάλληλοι τα επόμενα χρόνια.

Όμως, αλλαγές θα δημιουργηθούν και στους εσωτερικούς χώρους πώλησης των καταστημάτων M&S και συγκεκριμένα θα αυξηθούν οι χώροι πώλησης φαγητού και τροφίμων εις βάρος των χώρων παρουσίασης και πώλησης ρούχων.

Χώροι που τυχόν θα περισσέψουν από τη διαδικασία αυτή, θα διατεθούν σε άλλες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων εταιρειών λιανικής και εστιατορίων.

Η μεγάλη αλυσίδα M&S βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ριζική μεταβολή του τρόπου πραγματοποίησης αγορών από τους καταναλωτές, οι οποίοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε αγορές μέσω διαδικτύου, ξοδεύοντας παράλληλα περισσότερα σε εξόδους φαγητού, διακοπές και είδη τεχνολογίας και λιγότερα σε είδη μόδας.

Πάντα σύμφωνα με την Guardian, οι ανακοινώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της M&S, Steve Rowe, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να περιλαμβάνουν επιπλέον και το κλείσιμο καταστημάτων στην Κίνα – όπου η αλυσίδα έχει δυσκολευτεί ιδιαίτερα να αναπτυχθεί – όπως και την προαναγγελία κλεισίματος κάποιων καταστημάτων στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η στρατηγική του Rowe φαίνεται πως θα περιλαμβάνει την προαγωγή του επιτυχημένου τομέα φαγητού και τροφίμων της εταιρείας, με την ίδρυση 200 μικρών αντίστοιχων καταστημάτων έως το 2019.

Η αλυσίδα M&S διαθέτει στη Βρετανία 300 καταστήματα που πωλούν την πλήρη γκάμα των ειδών της και 640 καταστήματα μόνο για φαγητό και τρόφιμα, εκ των οποίων τα 113 είναι ιδιαίτερα μεγάλα, ενώ εκτός Βρετανίας διαθέτει συνολικά 400 καταστήματα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *