Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / «Η μικρή ήταν εκεί όταν κάναμε ηρωίνη», λέει μάρτυρας για την δολοφονία της μικρής Άννυς

«Η μικρή ήταν εκεί όταν κάναμε ηρωίνη», λέει μάρτυρας για την δολοφονία της μικρής Άννυς

Συνεχίστηκαν, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Άννυς.

Η ζωή της μικρής βρέθηκε στο επίκεντρο των καταθέσεων, έτσι ώστε το δικαστήριο ναέχει μια εικόνα για το πώς αντιμετωπιζόταν από τους δύο γονείς της, που σήμερα κάθονται στο εδώλιο.

Στο δικαστήριο, κατέθεσε και η γιαγιά της 4χρονης, από την πλευρά του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα, Οφελία Κούτεβα.

Η κ. Κούτεβα υποστήριξε στο δικαστήριο πως ο «ο Σάββας λάτρευε το παιδί» καιτου φερόταν πολύ καλά.

Η γιαγιά της 4χρονης ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έγιναν με την εγγονή της και πως πιστεύει «ότι ο Σάββας θα μου πει πως δεν είναι αλήθεια όλα αυτά».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε πάρει αρνητική θέση όσον αφορά τη γέννηση του μικρού κοριτσιού καθώς πίστευε ότι οι γονείς δεν ήταν έτοιμοι να το μεγαλώσουν «γιατί είχαν μπλέξει με ναρκωτικά»Η ίδια όπως αναφέρει είχε εκφράσει τους ενδοιασμούς της για το κατά πόσο το παιδί αυτό ήταν του γιου της.

Η κ. Κούτεβα αναφέρθηκε και στη σχέση της με το γιο της η οποία όπως είπε από τότε που γνώρισε τη μητέρα της μικρής δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να μην βλέπει συχνά τη μικρή Άννυ.

 «Πήγαινα μια φορά στους τρεις μήνες. Κρατούσα το παιδί. Πήγα κι έμεινα μια εβδομάδα στο σπίτι τους, μαζί με τη γυναίκα του, για να τη βοηθήσω. Άλλη μια φορά το κράτησα, επειδή η μάνα του είχε πάει στη Γερμανία».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως η σχέση του γιου της με το κοριτσάκι ήταν άψογες, πως του είχε αδυναμία και «ήταν το καμάρι του, την αγαπούσε». Ταυτόχρονα δήλωσε πως ούτε ο Σάββας, ούτε η Δημητρίνα βιαιοπραγούσαν στο παιδί τους.

Στο βήμα για να καταθέσει βρέθηκε ένας χρήστης ναρκωτικών φίλος του Νικολάι και του Σάββα.

«Τον Απρίλιο του 2015 γνώρισα τον Νικολάι μαζί με τον Σάββα στο Πεδίον του Άρεως, όπου είχαν πάει για να κάνουν χρήση ηρωίνης. Είχα πάει και εγώ για να κάνω χρήση. Πήγαν να τους κλέψουν στην αγοραπωλησία και είπα κρίμα τα παιδιά και τους βοήθησα κι έτσι τους γνώρισα. Κάναμε παρέα, με καλέσει ο Νικολάι στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. Μετά ξανακάναμε χρήση και άλλες φορές. Ο Νικολάι έμενε μόνιμα στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, ήταν καλό παιδί».

«Όταν είχα πάει ήταν και το κοριτσάκι εκεί. Ήταν μπροστά όταν κάναμε ναρκωτικά…το κοριτσάκι έλεγε “θέλω να πάω στη γιαγιά μου” και της φώναξε (σ.σ. ο πατέρας της).Δεν τη χτύπησε. Πάντως είχα την αίσθηση ότι ο Σάββας με το Νικολάι έμεναν μαζί».

Σε ερώτηση της Έδρας, αν το παιδί θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα ναρκωτικά, ο μάρτυρας απάντησε θετικά, λέγοντας: «Ήταν απλωμένα πάνω στο τραπέζι». Είπε επίσης πως ο ίδιος δεν είχε δει βίαιη συμπεριφορά του πατέρα προς την μικρή, αλλά ανέφερε πως ο Νικολάι του είχε πει πως ο Σάββας χτυπούσε το κοριτσάκι και πως για τιμωρία του έκανε μπάνιο με κρύο νερό.

Ένας πρώην σύντροφος του πατέρα της μικρής κατέθεσε πως και εκείνος γνώριζε ότι ο Σάββας έκανε χρήση ηρωίνης αφότου γνώρισε τη Δημητρίνα και μετά.

«Γνωρίζω μόνο το Σάββα με τον οποίο είχαμε σχέση από το 2008 έως το 2010. Περνάγαμε μια χαρά και μετά γνώρισε Δημητρίνα και έμεινε έγκυος. Όταν είμαστε μαζίδεν έκανε χρήση ναρκωτικών. Γνώρισε τη Δημητρίνα και τον έκανε χάλια. Είχανε κάνει σχέση πίσω από την πλάτη μου. Κράτησε κρυφό ότι έμεινε έγκυος μέχρι τον τέταρτο μήνα. Ο Σάββας ήθελε το παιδί».

Ο μάρτυρας στη κατάθεσή του περιέγραψε τη συνάντησή του με το Νικολάι το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου το βράδυ -ημέρες που εικάζεται πως διαπράχθηκε η δολοφονία- σε ένα πάρτι φίλης του.

«Ο Νικολάι ήρθε στις 9:30 και μου είπε ότι ο Σάββας είναι χάλια από την ηρωίνη και όταν τον ρώτησε που είναι η Άννυ του είπε ότι κοιμάται. Πρόσεξα ότι το δάκτυλο του ήταν δεμένο».

Ο ίδιος μάρτυρας στην κατάθεσή του απέδωσε τις ίδιες ευθύνες τόσο στον Σάββα όσο και στον Νικολάι, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί τον Νικολάι ικανό να δολοφονήσει και να τεμαχίσει το άψυχο σώμα ενός τετράχρονου κοριτσιού.

«Μισά-μισά πιστεύω ότι τα έκαναν»

Στις καταθέσεις τους, η διαχειρίστρια και ένας ένοικος της πολυκατοικίας της οδού Μιχαήλ Βόδα, αναφέρθηκαν σε έναν πολύ έντονο καυγά που είχε το ζευγάρι, περίπουένα μήνα πριν την εξαφάνιση της Άννυ, κατά τον οποίο ο Σάββας χτυπούσε και τραβούσε τα μαλλιά της Δημητρίνας. Η διαχειρίστρια είπε επίσης, πως ένοικος της πολυκατοικίας, που έχει αποβιώσει, της είχε πει πως άκουγε συχνά την Άννυ να κλαίει.

«Με φώναξε η μαμά μου «κατέβα ο Σάββας σκοτώνει τη γυναίκα του». Όταν κατέβηκα είχαν σταματήσει τον καυγά και είχαν μπει στο διαμέρισμα. Πήγε ένας γείτονας στην αστυνομία και όταν ήρθε δεν άνοιξαν», κατέθεσε η διαχειρίστρια.

Η ίδια σε συνέχεια της κατάθεσής της, αναφέρει πως είχε παρατηρήσει ροζ κηλίδες στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας:

«Κάτι ροζ, σαν αίμα ξεπλυμένο, σαν σκουπισμένο αίμα. Είπα ότι κάποιος μετέφερε σκουπίδια και έσταξαν. Οι κηλίδες ξεκινούσε από το πρώτο σκαλοπάτι που κατεβαίνει προς το υπόγειο».

Η διαχειρίστρια ανέφερε ότι ο αδελφός της, της είχε πει για μια έντονη μυρωδιά κολόνιαςστην είσοδο της πολυκατοικίας. «Ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά, έφτανε στον 6ο όροφο, αυτό ήταν μετά το Πάσχα. Αντρική κολόνια φορούσε μόνο ο Νίκι. Ο αδελφός μου, μας έλεγε ακόμη ότι βρωμάει κάτι σαν ψοφίμι στο υπόγειο…».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εξοφλήσουν την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *