Αρχική / ---SLIDER / Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ κατά δύο μονάδες
A monitor displays Moody's Corp. signage on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., on Monday, March 27, 2017. U.S. stocks fell, extending a decline on Friday after President Trump failed to pass his health-care bill, undermining optimism he can enact growth policies that invigorated bulls after the election. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

Η Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ κατά δύο μονάδες

Το αξιόχρεο του ΟΤΕ αναβάθμισε την Παρασκευή ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, στη βαθμίδα B1 από τη B3, διατηρώντας θετική την προοπτική του. Το βράδυ της Τετάρτης, ο ίδιος οίκος αναβάθμισε και το αξιόχρεο της Ελλάδας από σε B3 από Caa2.

«Η σημερινή αναβάθμιση αντανακλά κυρίως την πρόσφατη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ του ελληνικού κράτους και τις βελτιωμένες προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη που είναι θετικά για τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει μεγάλο μέρος των εσόδων του από την εγχώρια αγορά. Λαμβάνει επίσης υπόψη το ισχυρό πιστωτικό προφίλ της εταιρείας, την αποδεδειγμένη οικονομική αντοχή και τις προσδοκίες μας ότι η λειτουργική επίδοσή της θα συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τις πρόσφατες αλλαγές στη μερισματική πολιτική της», δήλωσε ο Carlos Winze, υψηλόβαθμος αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής του Moody΄s για τον ΟΤΕ.

Ο οίκος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η σημερινή αξιολόγηση ακολουθεί την πρόσφατη απόφασή του να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β3 από Caa2. «Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές δημοσιονομικές και θεσμικές βελτιώσεις με το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής της. Οι βελτιώσεις αυτές αναμένεται με τη σειρά τους να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και να ωφελήσουν τις εγχώριες εταιρείες, όπως ο ΟΤΕ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *