Αρχική / ---SLIDER / Η πρώτη δικαστική απόφαση για επανασύνδεση ρεύματος σε απλήρωτη ρήτρα αναπροσαρμογής!

Η πρώτη δικαστική απόφαση για επανασύνδεση ρεύματος σε απλήρωτη ρήτρα αναπροσαρμογής!

Στο Δικαστήριο προσέφυγε αγρότισσα στη Δυτική Μακεδονία που δεν πλήρωσε τη ρήτρα αναπροσαρμογής που συμπεριελήφθη στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Η γυναίκα διεκδικούσε το να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση γεννήτριας που εξυπηρετούσε την υδροδότηση των καλλιεργειών της και να εμποδιστεί η εκ νέου διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο αγροτικό ακίνητό της.


Όπως ανέφερε η ίδια, είχε κάνει σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας το 2018 για αγροτική χρήση και ειδικότερα για την ηλεκτροδότηση γεώτρησης. Στη σύμβαση δεν περιλαμβανόταν όρος που να προβλέπει ρήτρα αναπροσαρμογής, ούτε όρος που έδινε τη δυνατότητα μονομερούς τροποποίησης της σύμβασης.

Ωστόσο, στον εκκαθαριστικό λογαριασμό που εκδόθηκε την 29-12-2021 η γυναίκα χρεώθηκε χρηματικό ποσό ύψους 7.118,73€ με την ένδειξη «ρήτρα αναπροσαρμογής», ενώ ο συνολικός λογαριασμός ανερχόταν σε 13.955€.

Στη συνέχεια, λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης επιδότησης των αγροτικών τιμολογίων, το χρηματικό ποσό των 13.955€ απομειώθηκε σε 10.026€.

Η γυναίκα κατέβαλε 6.836,27€, αποπληρώνοντας τις χρεώσεις του λογαριασμού, εκτός του ποσού που αφορούσε στη ρήτρα αναπροσαρμογής.


Ωστόσο, και στον λογαριασμό που ακολούθησε, κλήθηκε να πληρώσει εκ νέου ρήτρα αναπροσαρμογής, με καταληκτική προθεσμία εξόφλησης στις 24 Μαΐου.

Στις 12 Μαΐου ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας διέκοψε το ρεύμα της γεώτρησης, και η αγρότισσα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε αφενός ο πάροχος να επανασυνδέσει το ρεύμα στη γεώτρηση και αφετέρου να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ρεύματος στο μέλλον με την αποπληρωμή όλων των χρεώσεων εκτός της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *