Αρχική / ---SLIDER / Οι τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -Είχε προνοήσει για τα πάντα!

Οι τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη -Είχε προνοήσει για τα πάντα!

Τις τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περιγράφει στο σημερινό του σημείωμα ο ΒΗΜΑτοδότης.
Όπως αναφέρει, τις τελευταίες 15 ημέρες και μετά από μια αναπνευστική κρίση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι. Όλη η οικογένεια είχε καταλάβει ότι το τέλος ήταν κοντά.
Έτσι, αυτές τις ημέρες οι δικοί του άνθρωποι, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του περνούσαν από το προσκεφάλι του, στο σπίτι του Επίτιμου στην Γλυφάδα.
Την περασμένη Κυριακή, ήταν όλοι εκεί εκτός από την κόρη του Αλεξάνδρα που απουσίαζε στο εξωτερικό. Τα παιδιά, τα εγγόνια του, οι συνεργάτες, όλοι.
Ένας – ένας περνούσε για μια τελευταία φορά να τον αποχαιρετήσει. Εκείνος μπορεί να μην μπορούσε να μιλήσει αλλά κάπου – κάπου άνοιγε τα μάτια του και κοιτούσε. Και αναγνώριζε πρόσωπα, όπως αποδεικνύεται από ένα χαμόγελο που έσκαγε στα χείλη του αλλά μετά πάλι έπεφτε σε λήθαργο. Οι συγγενείς του έμειναν έως αργά το απόγευμα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε στον ύπνο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Είχε προνοήσει για τα πάντα

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε προνοήσει για τα πάντα. Την ακίνητη περιουσία είχε φροντίσει να τη μεταβιβάσει στα παιδιά και στα εγγόνια του. Πριν από επτά χρόνια είχε επιμεληθεί ακόμα και για τον τάφο του. Σε μια βραχώδη περιοχή, έξω από τα Χανιά, στην περιοχή Αργουλιδές στο Ακρωτήρι, πολύ κοντά από τους τάφους των Βενιζέλων, εκεί αποφάσισε ότι θα ήταν η τελευταία του κατοικία, αυτού και της συζύγου του Μαρίκας. Έτσι θα βρίσκονταν και στον θάνατο μαζί, σε μια προνομιακή περιοχή, γεμάτη ελιές, σε ένα χρυσοπράσινο περιβάλλον που μόνο το πέρασμα αδέσποτων κατσικιών διαταράσσει την ησυχία του.

Πηγή ΒΗΜΑτοδότης

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *