Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει η ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει η ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Τρεις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ έθεσε η Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, μία μέρα πριν τη νέα Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη σύσταση της ανεξάρτητης Αρχής.

Όπως ανέφεραν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί: 

  • Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο ΕΣΡ τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο ΕΣΡ.
  • Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του Πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία.
  • Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Οι κύριοι Δένδιας και Τσιάρας επισήμαναν ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, «απλά θα επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιό της, δηλαδή, να χειραγωγήσει την ενημέρωση, να κλείσει κανάλια και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία».

Σημείωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, τήρησε ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση που, όπως είπαν, δικαιώθηκε πλήρως από την απόφαση του ΣτΕ.

Οι κ. Τσιάρας και Δένδιας τόνισαν ότι η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει, ενώ παρουσίασαν αναλυτικά στο σχέδιο που δημοσιεύθηκε, πριν από μερικές ημέρες, το οποίο, όπως είπαν, ενισχύει το ΕΣΡ και του αναθέτει ευρείες αρμοδιότητες, όχι μόνο στο ζήτημα της αδειοδότησης, αλλά και του καθορισμού του αριθμού των αδειών και του ενιαίου εισαγωγικού τιμήματος και του ετήσιου κόστους χρήσης, σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς.

Για τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισαν, επιβάλλεται να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της νομιμότητας και να επιστρέψουν στο ΕΣΡ όσες αρμοδιότητες αφαίρεσε από την Ανεξάρτητη Αρχή ο κ. Παππάς.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *