Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ισοδύναμα -κατόπιν εορτής- για το ΕΚΑΣ ζητά η Βαγενά

Ισοδύναμα -κατόπιν εορτής- για το ΕΚΑΣ ζητά η Βαγενά

Να επανέλθει το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους με ισοδύναμο να μειωθούν αναλογικά οι μισθοί άνω των 2.000 ευρώ από το Δημόσιο ζητά τώρα η Άννα Βαγενά

Πρώτα ψήφισε το νομοσχέδιο με τις περικοπές, τώρα επικαλείται το ήθος και τη συνείδησή της για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο για το ΕΚΑΣ: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά με σημερινή αναφορά της στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προτείνει να επανέλθει το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε αντιστάθμισμα να μειωθούν αναλογικά οι μισθοί όλων όσοι αμοίβονται από το Δημόσιο με ποσά άνω των 2.000 ευρώ, καθώς όπως λέει, «είναι προτιμότερο»!

Η αναφορά της βουλευτού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

«Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:

Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.

Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.

Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *