Αρχική / ---SLIDER / Ιταλία: 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος στην κατοικία

Ιταλία: 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος στην κατοικία

Πέντε χιλιάδες άτομα πήραν μέρος στην διαδήλωση υπέρ του δικαιώματος στην κατοικία, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πάνω από εκατό ερυθραίοι και αιθίοπες πρόσφυγες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν βίαια, πριν τρεις ημέρες, κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, από την πλατεία Ιντιπεντέντσα, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αιώνιας Πόλης.

Πολλές γυναίκες που έχουν αναγνωρισθεί επίσημα ως πρόσφυγες, δήλωσαν ότι αναγκάζονται να κοιμούνται στον δρόμο, με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να συνεπάγεται. «Δουλεύουμε, αισθανόμαστε μέρος αυτής της πόλης. Για ποιο λόγο δεν μας βοηθούν να βρούμε μια αξιοπρεπή κατοικία;» διερωτήθηκαν πολλοί αφρικανοί διαδηλωτές.

Πριν την έναρξη της πορείας, η αστυνομία προχώρησε σε αυστηρούς ελέγχους και έρευνες, ανοίγοντας τσάντες και σακίδια. Όλα, πάντως, εξελίχθηκαν ήρεμα, χωρίς συγκρούσεις με αστυνομία και καραμπινιέρους.

«Είμαστε πρόσφυγες, όχι τρομοκράτες», «θέλουμε να ζήσουμε σαν τους ρωμαίους», έγραφαν δυο από τα μεγαλύτερα πανό της διαδήλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *