Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Καμμένος: «Η αδικία της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά πρέπει ν’ αποκατασταθεί»

Καμμένος: «Η αδικία της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά πρέπει ν’ αποκατασταθεί»

Η αδικία της αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, η οποία επιβάλλεται από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες, πρέπει να αποκατασταθεί, δήλωσε στο αεροδρόμιο της Σύρου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Πάλεψα πάρα πολύ προσωπικά. Έφτασα μέχρι και στην παραίτηση από την κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.Οφείλουμε όμως στη Σύρο και στα άλλα νησιά που έχουν υποστεί την τεράστια αυτή αδικία να την αποκαταστήσουμε με νέα μέτρα», υποστήριξε.

Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει ως «εγκληματική» και «αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, μέσω δηλώσεων του από εκδήλωση στο νησί, στην οποία παρευρέθηκε.

Όπως μεταδίδει το koinignomi.gr, ο κ. Καμμένος πρόσθεσε στα παραπάνω ότι «η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», προκειμένου να αποφευχθεί το μέτρο, ενώ υπενθύμισε και τις προτεραιότητες του ως υπουργός Άμυνας, που είναι η τήρηση της νομιμότητας και το να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.

 «Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας.

Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», ανέφερε ο υπουργός.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *