Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Καμμένος: Είναι τα τελευταία τέτοιου είδους μέτρα που ψηφίζουμε

Καμμένος: Είναι τα τελευταία τέτοιου είδους μέτρα που ψηφίζουμε

Σε μια ακόμη δέσμευση, ότι η κυβέρνηση δεν θα ξαναψηφίσει τέτοιου είδους νομοθέτημα όπως το σημερινό πολυνομοσχέδιο, προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αναφορικά με τον κόφτη δαπανών, ο Πάνος Καμμένος,  σημείωσε ότι δεν ψηφίζονται συγκεκριμένα μέτρα, αλλά μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που οι εκτιμήσεις των δανειστών πέσουν έξω.

Όπως είπε, η  αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη και το θέμα του χρέους είναι πλέον θέμα στην ατζέντα της συζήτησης, κάτι που αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πολυνομοσχέδιο και ο κόφτης είναι το τελευταίο τέτοιου είδους νομοθέτημα που ψηφίζει η κυβέρνηση είπε ο κ. Καμμένος, ενώ παραδέχθηκε ότι η φορολογία είναι δυσβάστακτη, αλλά σημείωσε ότι τελευταία φορά σήμερα ψηφίζονται τέτοιου είδους μέτρα.

Περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι το ισοδύναμο για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια, όπως προανήγγελλε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο.

«Προχωράμε σε ρύθμιση ώστε η επιτροπή εξοπλισμών να πουλά παλιά υλικά που δεν έχουν χρησιμότητα στις ένοπλες δυνάμεις. Όλο αυτό το υλικό δεν θα συνεχίσει να μένει στις αποθήκες και έχουμε πλέον μετά τις δικαστικές διερευνήσεις από εταιρείες που καταδικάστηκαν για δωροδοκίες την δυνατότητα με επιτροπές να αποζημιωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο προϋπολογισμός του».
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι ένοπλες δυνάμεις πλήρωσαν και δούλεψαν περισσότερο για το θέμα της μετανάστευσης. Και για τον λόγο αυτό προστέθηκε η τροπολογία που προβλέπει ξεκάθαρα ότι δεν θα εφαρμοστεί το σχέδιο αν βρεθούν ισοδύναμα. Θα εξασφαλιστούν είπε τα χρήματα από συγκεκριμένο κωδικό για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν συνεχίζονται. Ετσι θα καλυφθούν τα 16,8 από τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμισή του και ότι αποδέχονται κι εκείνοι που έως σήμερα το πολεμούσαν να είναι στην ατζέντα της συζήτησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εγκάλεσε, δε, την αντιπολίτευση γιατί δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της και τόνισε ότι η προσπάθεια του ελληνικού λαού φτάνει στο τέλος και έρχεται η λύτρωση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *