Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / “Καταρρέει” δημοσκοπικά ο Ρέντσι: Πρώτο κόμμα το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο

“Καταρρέει” δημοσκοπικά ο Ρέντσι: Πρώτο κόμμα το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο

Πρώτο κόμμα για πρώτη φορά αναδεικνύεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, ξεπερνώντας το κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Index Research, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Piazzapulita του τηλεοπτικού δικτύου La7 και μεταδόθηκε χθες το απόγευμα, κατέδειξε πως το 28,4% των Ιταλών ψηφοφόρων θα ψήφιζαν το M5S εάν διεξάγονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ενώ το 28% θα ψήφιζε το PD.

Η δημοσκόπηση επίσης φέρει το ακροδεξιό, αυτονομιστικό κόμμα Λέγκα του Βορρά να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με το 13% των προθέσεων ψήφου και το κόμμα Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κατατάσσεται τέταρτο με 12,6% των προθέσεων ψήφου.

Η πρωτιά του Γκρίλο δεν συνιστά έκπληξη για τους πολιτικούς αναλυτές της γειτονικής χώρας, καθώς το κόμμα του βρίσκεται σε συνεχή δημοσκοπική άνοδο τον τελευταίο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ο Ματέο Ρέντσι “φθείρεται” απόρροια της οικονομικής ύφεσης και εσχάτως της τεράστιας μεταναστευτικής κρίσης.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι κανονικά προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2018, ωστόσο αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν του χρόνου, λόγω της αστάθειας στον κυβερνητικό συνασπισμό κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς υπό τον Ρέντσι.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *