Αρχική / ---SLIDER / Καθησυχάζει ο Πετρόπουλος τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ μέχρι 5.000 ευρώ

Καθησυχάζει ο Πετρόπουλος τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ μέχρι 5.000 ευρώ

«Δεν έχει γίνει καμία πράξη κατάσχεσης από το ΚΕΑΟ για όσους δεν έχουν να πληρώσουν και ούτε πρόκειται. Δεν θα συμπράξουμε όμως, όπως παλιά και με διάφορους φίλους που ενώ είχαν, δεν πλήρωναν. Τηρούμε παρόλ’ αυτά τη δέσμευσή μας να μην διώκεται κανείς που δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει εισφορές».

Αυτή ήταν η δέσμευση του υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου και προσπαθώντας να καθησυχάσει τους οφειλέτες που έχουν χρέη από 1 μέχρι 5.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ και η οφειλή τους έχει πάει στο ΚΕΑΟ.

«Εμείς δεν είμαστε στην λογική να σου πάρω το σπίτι για να σου δώσω σύνταξη. Κι αν εντοπίσετε κάτι τέτοιο υπό την δική μας πολιτική ευθύνη και καθοδήγηση, που δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να μας το πείτε, η δέσμευσή μας είναι ρητή» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο κ. Κεγκέρογλου επέμεινε πως δεν αρκούν οι προφορικές δεσμεύσεις και πως η διοίκηση του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ χρειάζεται μια υπουργική απόφαση ή μια εγκύκλιο που θα καθορίζει σαφώς ότι δεν θα υπάρχουν κατασχετήρια για οφειλέτες έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας επανέλαβε υπάρχουν 296.720 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που «δεν έχουν και δεν μπορούν να καταβάλουν εισφορές».

Δείτε ακόμα

Check Also

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου – Δείτε ποιους αφορά

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *