Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει ξανά αίμα το φθινόπωρο, για τα εργασιακά

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει ξανά αίμα το φθινόπωρο, για τα εργασιακά

Στη σκληρή διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το ΔΝΤ θέλει ξανά αίμα το φθινόπωρο. Θέλει ομαδικές απολύσεις, ακόμη μεγαλύτερη απορύθμιση, να μην έχουμε πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον Real FΜ και πρόσθεσε ότι «εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε».

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι υπάρχει σύγκρουση απόψεων μεταξύ των δανειστών για το χρέος και πρόσθεσε ότι για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής είναι απομονωμένο το ΔΝΤ, κάτι που έγινε στο ζήτημα των συντάξεων και ελπίζει η κυβέρνηση να επαναληφθεί στη συζήτηση για τα εργασιακά.

«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και σημείωσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ του Ιουνίου οι συνταξιούχοι, απάντησε ότι «όσοι το έχουν πάρει ενώ δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν» και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία κύρια σύνταξη.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η αστυνομική μας ταυτότητα, για όλες τις χρήσεις, στο κινητό μας

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *