Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κατσέλη: Αναγκαία η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Κατσέλη: Αναγκαία η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Εθνικής Τράπεζας, που εδράζεται στη ανάγκη που έχει η χώρα μας να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο και να προωθήσει τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην εκδήλωση για τη βράβευση 10 καλύτερων προτάσεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι δύο συντελεστές που δίνουν προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις και δημιουργούν ευκαιρίες που προσελκύουν επενδύσεις, συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και βοηθούν στη δημιουργία θέσεων εργασία, ανέφερε η κ. Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία βρίσκονται στον πυρήνα των αλλαγών που βιώνει και ο ίδιος ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Η μετάβαση σε ένα νέο ψηφιακό τραπεζικό τοπίο είναι θέμα λίγων ετών. Η ζήτηση, τα επόμενα χρόνια θα προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από μία πελατειακή βάση πλήρως εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες, που θα επιζητά ταχύτητα στην πληροφόρηση και εξυπηρέτηση, χαμηλό κόστος και ασφάλεια στις συναλλαγές. Με αυξανόμενη χρήση on line πλατφορμών, κινητών τηλεφώνων, ακόμη και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διενέργεια και διεκπεραίωση τραπεζικών συναλλαγών. Η μετάβαση, επομένως, στο νέο ψηφιακό τραπεζικό τοπίο, προϋποθέτει επένδυση στις Νέες Τεχνολογίες και την Καινοτομία, τόσο για την ανάπτυξη και την προσφορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όσο και για την ενδοεπιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία της ψηφιακής τράπεζας. Προϋποθέτει ακόμη εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων και των στελεχών, απλοποίηση διαδικασιών, εξάλειψη καθυστερήσεων στη λήψη αποφάσεων, χρήση της ψηφιακής υπογραφής και μια σειρά άλλων οργανωτικών βελτιώσεων και απλοποιήσεων, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, είπε μεταξύ άλλων ότι η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι απαραίτητο συστατικό και μάλιστα κινητήρια δύναμη στην επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Φραγκιαδάκης επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά από τα απαραίτητα συστατικά για την άνθιση της νεανικής επιχειρηματικότητας, υπάρχουν όμως και πολλοί τομείς που οφείλουμε να βελτιώσουμε, αν θέλουμε να δούμε πραγματικά οι καλές και υποσχόμενες ιδέες να μεταφράζονται σε επιτυχημένες επιχειρήσεις, χωρίς εμπόδια. Σύμφωνα με το Global Innovation Index 2015 , η Ελλάδα καταλαμβάνει την 45η θέση στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας (ανάμεσα σε 141 χώρες). Έχει ενδιαφέρον ότι βρισκόμαστε σε συγκριτικά καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό μας και την έρευνα (28η θέση). Καταλαμβάνουμε την 6η θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη 12η σε αποφοίτους μηχανικής και επιστημών, καθώς και υψηλή θέση στην παραγωγή επιστημονικών και τεχνικών δημοσιεύσεων (22η θέση).

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *