Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Καβάλα: Συνελήφθη ιερέας για κλοπές εικόνων, ιερών λειψάνων και εκκλησιαστικών ειδών

Καβάλα: Συνελήφθη ιερέας για κλοπές εικόνων, ιερών λειψάνων και εκκλησιαστικών ειδών

Σοκαρισμένοι είναι οι πιστοί στον μικρό συνοικισμό του Αγίου Χριστόφορου του Δήμου Παγγαίου από τη δράση του 34χρoνου εφημέριου, που υπηρετούσε στον ναό.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 34χρονος ιερέας που χειροτονήθηκε πριν λίγα χρόνια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο και του δόθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη, έχει, ήδη, τεθεί σε αργία από τον οικείο επίσκοπό της Ιεράς Μητρόπολης όπου υπηρετεί. Ο ίδιος ο επίσκοπος, μάλιστα, του είχε αφαιρέσει το οφίκιο, όταν ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορα ενοχοποιητικά σχόλια για τη δράση του.

Ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε άμεση εμπλοκή. Το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από τους δύο Ναούς στο νομό Καβάλας και την Ιερά Μονή στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά: 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μια ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ το Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους άνω των 60: Σήμερα Δευτέρα τα πρώτα – Δείτε αναλυτικά όλους τους λόγους απαλλαγής

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *