Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Και πάλι ευχές, Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει μετά το Brexit

Και πάλι ευχές, Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει μετά το Brexit

Μετά το Brexit, τις ερχόμενες εβδομάδες «θα εργασθούμε με ομάδα ειδικών για την αξιοποίηση του Μιλάνου, για να φέρουμε στην Ιταλία ότι είναι δυνατόν, από χρηματοοικονομικής άποψης, αλλά όχι μόνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Μεσοπρόθεσμα οι Βρετανοί έκαναν μια επιλογή η οποία είναι καταστρεπτική για τους ίδιους και κινδυνεύει να αποσυνθέσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αιτία ήταν ο φόβος, η εκμετάλλευση του δημοψηφίσματος και μια εκστρατεία η οποία έτυχε κακής διαχείρισης» πρόσθεσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί», διότι «όπως την γνωρίσαμε αποτελούσε ένα θαύμα, με εβδομήντα χρόνια ειρήνης».

«Το θαύμα αυτό πρέπει να επαναληφθεί, δεν μπορεί να βασίζεται μόνον σε πολιτικές λιτότητας, σε πολιτικές που νοιάζονται για τις τράπεζες και τα χρηματιστικά συμφέροντα, σε πολιτικές που δεν ενδιαφέρονται ι για την ανεργία των νέων. Αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική την οποία η Ιταλία προσπάθησε να προωθήσει τα τελευταία δυο χρόνια, με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά, ίσως, και κάπως απομονωμένη» τόνισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός στο Sky Italia.

Ο Ρέντσι ευχήθηκε, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, «να βοηθήσει την Ευρώπη να καταφέρει να ξυπνήσει».

Σε ότι αφορά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές και τους εννέα Ιταλούς που βρήκαν τραγικό θάνατο υπογράμμισε, ότι «σήμερα είναι ημέρα πόνου» και πως «στον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προέχει, στη φάση αυτή, το εθνικό συμφέρον».

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *