Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΚΕΔΕ: Δωρεάν υποτροφίες φοίτησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΚΕΔΕ: Δωρεάν υποτροφίες φοίτησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Η ΚΕΔΕ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων τοπικών κοινωνιών στη περίοδο της κρίσης, δίνει τη δυνατότητα σε ικανό αριθμό νέων, σε συνεργασία με το ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ, να σπουδάσουν με υποτροφίες ή με μεγάλη έκπτωση των διδάκτρων της Σχολής, εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι στο Δήμο Περιστερίου αναλογεί μία (1) θέση υποτρόφου. Επιπλέον σε κάθε κοινωνικά ή/και οικονομικά ευάλωτο πολίτη ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία, η ΣΒΙΕ θα χορηγεί αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές, είναι οι ακόλουθες: Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Β. Μικροβιολόγου), Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου, Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ, Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής, Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας, Βοηθός φυσικοθεραπείας, Βοηθός Εργοθεραπείας, Προπονητής Αθλημάτων, Βοηθός Φαρμακοποιού-Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών, Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, Βοηθός Οπτικής-Οπτομετρίας, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιέζ.

Οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου (Δημοσθένους 11 και Παρασκευοπούλου, Ξυλοτεχνία) παρατείνεται έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν μαζί με την αίτηση: Φωτοτυπία ταυτότητας-διαβατηρίου, Φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου, Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ, Ε1 , Ε9 και εκκαθαριστικό σημείωμα 2015, Πιστοποίηση αναπηρίας εφόσον υπάρχει και Βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα : 210 5701505, 210 5701571.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *