Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κλείνει η ασφαλιστική International Life

Κλείνει η ασφαλιστική International Life

Tο κλείσιμο της International Life ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Φ. Μπράβος, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η Τράπεζα της Ελλάδος ανέθεσε τη διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρίας στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή Ιωάννη Περιστέρη, αφαιρώντας τις εκτελεστικές αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ.

Σε ανακοίνωση – επιστολή του ο  Μπράβος αναφέρει ότι θα συνεχίσει την πορεία του στην ασφαλιστική αγορά «χτίζοντας κάτι νέο, μια νέα εταιρία πωλήσεων». Παράλληλα, διαβεβαιώνει για την προσπάθεια διασφάλισης ασφαλισμένων και εργαζομένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής,  Ιωάννης Περιστέρης, αναλαμβάνει αμελλητί να διεκπεραιώσει τις εξής ενέργειες:

α) να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της Εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου που εγκρίθηκε με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύνταξη και παράδοση στην Εταιρεία σχετικής έκθεσης.

Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται ιδίως αα) η νομική κατάσταση των ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών αβ) οι ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών,

β) να υποβάλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος την ως άνω έκθεση των εμπειρογνωμόνων με τα σχόλιά του ως προς τη δυνατότητα της Εταιρείας να αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες ενέργειες, έως την 3η Οκτωβρίου 2016.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *