Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κορκίδης: Θετική η Βελκουλέσκου σε ακατάσχετο λογαριασμό και «πάγωμα» οφειλών

Κορκίδης: Θετική η Βελκουλέσκου σε ακατάσχετο λογαριασμό και «πάγωμα» οφειλών

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εμφανίζεται αρνητικό στον ακατάσχετο λογαριασμό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στο «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών για τους οφειλέτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπο του Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σε παρέμβασή του στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Εμείς αυτό που κάναμε είναι να απεικονίσουμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε 12 πίνακες με οικονομικά στοιχεία, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και μάλιστα με συγκριτικά στοιχεία από το 2008 μέχρι το 2016», ανέφερε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε: «Αυτό που αποκομίσαμε και θεωρώ ότι ήταν και το όφελος αυτής της συνάντησης είναι ότι καταφέραμε να πείσουμε το ΔΝΤ πόσο απαραίτητος είναι ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και το «πάγωμα» των ασφαλιστικών εισφορών για τους οφειλέτες στον ΟΑΕΕ. Το ΔΝΤ ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ και μας ζήτησε περαιτέρω στοιχεία αλλά και σενάρια που θα αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή αυτών των δύο μέτρων θα κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και θα αυξήσουν και τα έσοδα προς το Δημόσιο, κάτι το οποίο νομίζω ότι έχουμε ήδη επιβεβαιώσει».

Ο Βασίλης Κορκίδης είπε πως «θα στείλουμε τα στοιχεία αυτά εντός της ημέρας στα γραφεία του ΔΝΤ στην Αθήνα, ώστε να εξεταστούν περαιτέρω. Για ένα τέταρτο μετά το τέλος της συνάντησης, δέχθηκα διάφορες ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα δύο θέματα».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *