Αρχική / ---SLIDER / Κορονοϊός: Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή

Κορονοϊός: Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή

Κινέζοι ερευνητές εντόπισαν τον νέο κορονοϊό στο σπέρμα κάποιων ανδρών. Όπως αναφέρουν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, η ασθένεια να μεταδίδεται και μέσω της σεξουαλικής επαφής. Ποια είναι τα πρώιμα συμπεράσματα και γιατί δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε ως “καταληκτικά”.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο νοσοκομείο Shangqiu. Εξετάστηκαν 38 άνδρες που νοσηλεύονταν με Covid -19 και βρέθηκε ο ιός στο σπέρμα έξι εξ αυτών ( 16%). Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι πρόκειται για πρώιμα συμπεράσματα και βασίζονται μόνο σε αυτούς τους άνδρες. Πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί αν ο ιός μπορεί να μεταδίδεται και με τη σεξουαλική επαφή.

Επίσης, σε άρθρο που δημοσίευσαν οι ερευνητές στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, υπογραμμίζεται περισσότερες έρευνες πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε ποια αναλογία μέσα στο σπερματικό υγρό.

“Αν αποδειχθεί ότι ο Sars-CoV-2 μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του σεξ αυτό μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στα μέτρα πρόληψης του ιού” αναφέρουν τονίζοντας “ ειδικά αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο Sars-CoV-2 ανιχνεύτηκε” στο σπερματικό υγρό των ασθενών που θεραπεύτηκαν.Σε προγενέστερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 12 ασθενείς με Covid -19 στην Κίνα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο δεν βρέθηκε ίχνος του ιού στο σπερματικό τους υγρό.

Ο Allan Pacey, καθηγητής ανδρολογίας στο πανεπιστήμιο Sheffield στη Βρετανία τόνισε ότι οι έρευνες αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται “επαρκείς” καθώς υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες ώστε να εξεταστεί το σπερματικό υγρό για ιούς.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση αν τελικά αποδειχθεί ότι ο ιός μεταδίδεται και με την σεξουαλική επαφή, όπως εξάλλου ο συμβαίνει με τον Έμπολα και τον Ζήκα.Επίσης, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο ιός θα μπορούσε να επηρεάσει και την γονιμότητα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια αναπαραγωγικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Queen στο Belfast, Sheena Lewis.

news4health.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

Κορονοϊός: Συστήνεται ο εμβολιασμός ατόμων με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, διευκρινίσεις για τις αλλεργίες

Τον εμβολιασμό όλων των ασθενών με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα συνιστά η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ). …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *