Αρχική / ---SLIDER / Κορονοϊός: Με εντολή Μητσοτάκη κλείνουν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα
HǍmЁсˉ`KɌϕ ӔɃ̉ϔՐ`(EUROIKINISSI/ ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Κορονοϊός: Με εντολή Μητσοτάκη κλείνουν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισαν από την Κυριακή (15/03) όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.Υπενθυμίζεται ότι η εικόνα που παρατηρήθηκε το Σάββατο (14/03) στα σούπερ μάρκετ, αλλά και στις παραλίες (ειδικά στην Αττική), απασχόλησε τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου (14/03), δεν πρέπει υπάρχει συνωστισμός παντού και ειδικά στα σούπερ μάρκετ. Τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά και οφείλουν οι καταναλωτές να τηρούν τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Όπως, δηλαδή, σε μια ουρά ανθρώπων, να μην υπάρχουν πάνω από πέντε άτομα.

Γι’ αυτό τον λόγο στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να διευρυνθεί το ωράριο στα σούπερ μάρκετ για να πηγαίνουν λιγότεροι πολίτες μέσα στην ημέρα και έτσι να τηρούνται τα μέτρα. Αυτό μπορεί να γίνει και στα ΜΜΜ, όπου συνεχίζονται οι απολυμάνσεις, αλλά υπάρχουν σκέψεις να τηρείται σε κάθε Μέσο το 50% της χωρητικότητάς του.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται, άλλωστε, με τον συνωστισμό και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταδώσουμε σε άλλους», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μεταφέροντας λόγια ιταλού καθηγητή. «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε αστυνομικά μέτρα», ανέφερε, ακόμα…

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: “Μην πηγαίνετε όλοι στα σούπερ μάρκετ-Υπάρχουν αποθέματα τροφίμων για πάνω από τρεις μήνες”Η χώρα δίνει μία τεράστια μάχη ώστε να μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ και να κινδυνεύουν από τον συνωστισμό να κολλήσουν τον κορονοϊό, καθώς τα αποθέματα τροφίμων της χώρας επαρκούν. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των 3 μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα το να πηγαίνετε στο σούπερ εκτός από επικίνδυνο, ανεύθυνο και αχρείαστο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το ίδιο έπραξε και ο Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) σε παρέμβασή του στο δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στάθηκε στην ανάγκη να παρθούν νέα μέτρα και ο κόσμος να μπαίνει λίγος στα φαρμακεία, αλλά και στα σούπερ μάρκετ, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *