Αρχική / ---SLIDER / Κορονοϊός: Προσοχή αν το απολυμαντικό μυρίζει σαν βότκα ή τεκίλα – Τι δείχνει η μυρωδιά

Κορονοϊός: Προσοχή αν το απολυμαντικό μυρίζει σαν βότκα ή τεκίλα – Τι δείχνει η μυρωδιά

Η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών εισήλθε στην αγορά απολυμαντικών
Το απολυμαντικό χεριών έχει γίνει το απαραίτητο αξεσουάρ εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αν ωστόσο η μυρωδιά του θυμίζει περισσότερο το… αγαπημένο σας ποτό, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.Ακόμα και σήμερα, πολλοί αναρωτιούνται «γιατί μυρίζουν τα χέρια σαν τεκίλα μετά το απολυμαντικό χεριών»;

Το άρωμα θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια βίαιη αλλαγή που υπέστη η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών όταν χτύπησε η πανδημία: για να επιβιώσουν, εκμεταλλεύτηκαν την εκτόξευση της ζήτησης για καθαρό οινόπνευμα για την παραγωγή απολυμαντικών χεριών. Έτσι τα αποστακτήρια επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτό.

Για να φτιάξουν οποιοδήποτε είδος οινοπνευματωδών ποτών, οι εταιρείες ξεκινούν με αποσταγμένο αλκοόλ, δηλαδή αιθανόλη. Η αιθανόλη τυχαίνει επίσης να είναι το κύριο συστατικό του απολυμαντικού χεριών, γεγονός που ώθησε τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών να εισέλθει στην αγορά απολυμαντικών.

Εξ ορισμού, η αιθανόλη είναι μια οργανική χημική ένωση που είναι άχρωμη και, παρόλο που έχει χαρακτηριστική οσμή, δεν πρέπει να μυρίζει όπως κάποιο συγκεκριμένο απόσταγμα.Αυτό σημαίνει ότι εάν το απολυμαντικό χεριών σας μυρίζει σαν τεκίλα, ή βότκα, είναι επειδή ο κατασκευαστής ενδέχεται να μην έχει ακολουθήσει τις κατάλληλες διαδικασίες παραγωγής.

Πηγή: iatropedia.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

Κορονοϊός: Μπορεί να νοσήσει ή να μεταδώσει το ιό κάποιος που έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν οι άνθρωποι πράγματι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *