Αρχική / ---SLIDER / Κορονοϊός: Σαφείς, απλές και προσιτές πληροφορίες για όλους,

Κορονοϊός: Σαφείς, απλές και προσιτές πληροφορίες για όλους,

Ομάδα εργασίας ιατρών που ασχολείται με την καταπολέμηση της επιδημίας κοροναϊού περιγράφει ακριβώς τι είναι ο ιός Covid-19 (Coronavirus), πώς μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και πώς μπορεί να εξουδετερωθεί

Η μόλυνση από τον ιό δεν προκαλεί ένα απλό κρυολόγημα με ρινική καταρροή ή με παραγωγικό βήχα, αλλά προκαλεί αρχικά ένα ξηρό βήχα.Ο ιός δεν αντέχει στη θερμότητα και πιθανό να πεθαίνει αν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες : 26-27 βαθμούς. Ζεστά ροφήματα όπως τσάι, τσάι από βότανα ή σούπα θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας ή απλά ζεστό νερό: τα ζεστά υγρά εξουδετερώνουν τον ιό, οπότε αποφύγετε να πιείτε παγωμένο νερό.

Και για όσους μπορούν να το κάνουν, εκτεθείτε αρκετά στον ήλιο!

1. Το μέγεθος του ιού είναι αρκετά μεγάλο (διάμετρος περίπου 400-500 νανόμετρα), οπότε κάθε τύπος μάσκας μπορεί να το σταματήσει: στην καθημερινή ζωή, δεν χρειάζονται ειδικές μάσκες, αρκούν οι απλές μάσκες .

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση είναι διαφορετική για τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας που εκτίθενται σε υψηλά ιικά φορτία και πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό.

2. Όταν ο ιός βρίσκεται σε μεταλλικές επιφάνειες, επιβιώνει για περίπου 12 ώρες. Έτσι, όταν αγγίζετε μεταλλικές επιφάνειες, όπως ντουλάπια, οικιακές συσκευές, μπάρες λεωφορείων κ.λπ., πλένετε καλά τα χέρια σας και τα απολυμαίνετε προσεκτικά.

3. Ο ιός μπορεί να επιβιώσει στα ρούχα και υφάσματα για περίπου 6-12 ώρες: τα κανονικά απορρυπαντικά μπορούν να τα σκοτώσουν. Για τα ρούχα που δεν μπορούν να πλυθούν καθημερινά, μπορείτε να τα αφήσετε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Covid 19 δεν θα αντισταθεί.Πώς εκδηλώνεται το Covid 19:

1. Ο ιός μένει πρώτα στον λαιμό, προκαλώντας φλεγμονή και αίσθημα ξηρού λαιμού: αυτό το σύμπτωμα μπορεί να διαρκέσει 3-4 ημέρες.

2. Ο ιός μετά ταξιδεύει μέσω της υγρασίας που υπάρχει στην αναπνευστική οδό, κατεβαίνει στην τραχεία και στη συνέχεια εγκαθίσταται στους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονία. Αυτό το στάδιο διαρκεί περίπου 5-6 ημέρες.

3. Η πνευμονία εμφανίζεται με υψηλό πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή, αλλά δεν συνοδεύεται από συμβατικό ρίγος. Εάν αισθάνεστε σαν να πνιγείτε, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Πώς μπορείτε να τον αποφύγετε;

1. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με άμεση επαφή, αγγίζοντας τα υφάσματα ή τα υλικά στα οποία υπάρχει ο ιός είναι σημαντικό να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Ο ιός επιβιώνει μόνο στα χέρια σας για δέκα λεπτά, αλλά σε δέκα λεπτά, μπορεί να συμβούν πολλά: να τρίψετε τα μάτια σας ή να γρατσουνίστε τη μύτη σας για παράδειγμα και έτσι αφήνεται τον ιό να εισέλθει στον λαιμό σας …

Έτσι, για το δικό σας καλό και των άλλων, πλένετε πολύ συχνά τα χέρια σας και τα απολυμαίνετε!2. Μπορείτε να κάνετε γαργαρισμούς με ένα απολυμαντικό στοματικό διάλυμα που εξαλείφει ή ελαχιστοποιεί την ποσότητα του ιού που μπορεί να εισέλθει στον λαιμό σας, έτσι ώστε να την εξουδετερώσετε προτού να φτάσει κάτω στην τραχεία και στη συνέχεια στους πνεύμονες.

3. Απολυμάνετε το πληκτρολόγιο των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, το Covid19 μπορεί να μην εμφανίζει σημάδια μόλυνσης για πολλές ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είναι γνωστό αν ένα άτομο είναι μολυσμένο ή όχι.

Αλλά όταν έχετε πυρετό ή και βήχα, οι πνεύμονες σας είναι συνήθως ήδη κατά 50% επιμολυσμένοι.

Προτείνουμε λοιπόν να κάνετε έναν απλό έλεγχο κάθε πρωί:

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και κρατήστε την αναπνοή σας για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Εάν το κάνετε αυτό χωρίς να βήξετε, να έχετε αίσθημα πίεσης στο θώρακα, κλπ., δείχνει ότι δεν υπάρχει ίνωση στους πνεύμονες. Το τεστ αυτό υποδεικνύει την απουσία μόλυνσης.

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, ελέγξτε αυτό κάθε πρωί σε περιβάλλον καθαρού αέρα.

Αυτές είναι απλές πληροφορίες και συμβουλές από γιατρούς που χειρίζονται περιπτώσεις COVID-19.

Μια άλλη απλή συμβουλή, πρέπει να φροντίσουμε να κρατήσουμε το λαιμό υγρό, τουλάχιστον όσο δυνατόν πιο πολύ. Πίνετε λίγες γουλιές νερό τουλάχιστον κάθε 15 με 20 λεπτά.ΓΙΑΤΙ; Ακόμα κι αν ο ιός εισέλθει στο στόμα σας … νερό ή άλλα υγρά θα το μεταφέρουν μέσω του οισοφάγου στο στομάχι.

Μόλις μπει στο στομάχι, τα οξέα του στομάχου θα σκοτώσουν τον ιό. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό τακτικά, ο ιός θα μπορεί να μπει πιο εύκολα στους πνεύμονές σας.

Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με την οικογένειά σας, τους φίλους και τους γνωστούς σας, για την αλληλεγγύη και τον πολίτη

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *