Αρχική / ---SLIDER / Κουντουρά: Η Ελλάδα θα σπάσει το “φράγμα” των 30 εκατ. τουριστών το 2017

Κουντουρά: Η Ελλάδα θα σπάσει το “φράγμα” των 30 εκατ. τουριστών το 2017

Το “φράγμα” των 30 εκατ. τουριστών αναμένεται να “σπάσει” φέτος, η Ελλάδα αν όλα πάνε καλά, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, ΈλεναΚουντουρά, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Μάλιστα η κ.Κουντουρά ανέφερε ότι τα στοιχεία του πενταμήνου δείχνουν αύξηση σε αφίξεις, έσοδα, διανυκτερεύσεις και πληρότητες, καθώς και άνοδο 15-70% στις προκρατήσεις, ύστερα από διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων το 2015 (26 εκατ.) και το 2016 (28 εκατ.)

Η υπουργός σημείωσε ότι η αύξηση των επιδόσεων συνοδεύεται και από αύξηση των επενδύσεων στον τομέα καθώς το 2016 κατατέθηκαν φάκελοι για 142 τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία (αναβάθμιση υφιστάμενων και δημιουργία νέων) ενώ στον αναπτυξιακό πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις αφορούν ξενοδοχεία.

Σε θεσμικό επίπεδο η κ. Κουντουρά ανήγγειλε νομοσχέδιο που θα αφορά την αδειοδότηση και τις προδιαγραφές λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Επιπλέον η ίδια επεσήμανε οτι, ολοκληρώθηκε η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας ηλικίας έως και 100 ετών , διευκολύνοντας τόσο τους επενδυτές όσο και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Κλείδωσε» και ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα ο νέος κατώτατος μισθός! Όσα αποκάλυψε ο Χατζηδάκης

«Θα είναι μια σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό» προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *