Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κρήτη: Δεκαέξι χρόνια κάθειρξη σε 79χρονο για αποπλάνηση ανηλίκων κοριτσιών

Κρήτη: Δεκαέξι χρόνια κάθειρξη σε 79χρονο για αποπλάνηση ανηλίκων κοριτσιών

Σε ποινή κάθειρξης 16 χρονών καταδικάσθηκε την Τρίτη  ένας 79χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης οποίος αποπλάνησε δυο ανήλικα κορίτσια.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Ηρακλείου δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και πάρθηκε ομόφωνα ενώ δεν αναγνωρίσθηκε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Ο 79χρονος συνελήφθη τον Ιούλιο του 2015 μετά από καταγγελία που έκαναν στις αστυνομικές αρχές, οι γονείς δύο κοριτσιών, 9 και 7 χρόνων που όπως ανέφεραν, ο ηλικιωμένος γείτονάς τους επιχείρησε να τα αποπλανήσει.

Ο κατηγορούμενος κατά τη σύλληψή του αλλά και κατά την ανακριτική διαδικασία ισχυρίστηκε ότι «παρεξηγήθηκε η συμπεριφορά του.

Η υπεράσπιση του ηλικιωμένου ζήτησε από το Δικαστήριο να κριθεί μειωμένου καταλογισμού, λόγω άνοιας από την οποία πάσχει ενώ παρουσιάσθηκε έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης στο οποίο μέχρι τώρα κρατείτο προσωρινά, το οποίο ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια όμως το Μικτό Ορκωτό δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και προχώρησε στην καταδίκη του.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δείτε τις έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι – Εντολή για 1.000 διακοπές τη μέρα λέει η ΔΕΗ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί ρεύματος τους τελευταίους μήνες με τους καταναλωτές να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *