Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Κρήτη: “Κούρεμα” χρέους κατά 67% σε δανειολήπτρια

Κρήτη: “Κούρεμα” χρέους κατά 67% σε δανειολήπτρια

Η οικονομική κρίση και η σημαντική επιβάρυνση της υγείας της “γονάτισαν” τη δανειολήπτρια από τα Χανιά, η οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε τράπεζα, με την οποία είχε συνάψει ένα στεγαστικό και τρία καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 84.497,63 ευρώ.

Η δανειολήπτρια, η οποία είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός ενήλικου παιδιού, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με τη συνδρομή της οποίας υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο Χανίων να την δικαιώσει και να σώσει την περιουσία της.

Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση αναγνώρισε ότι η γυναίκα, πρώην ιδιωτική υπάλληλος και νυν επιδοματούχος του ΙΚΑ, λόγω σοβαρής ασθένειας, δεν διαθέτει άλλο εισόδημα εκτός από τα 881,7 ευρώ του επιδόματος.

Για να μη χάσει και το σπίτι της, μια διώροφη κατοικία συνολικής 110,54 τ.μ, αποδέχθηκε την αίτησή της και ρύθμισε τα χρέη της ορίζοντας ότι για τρία χρόνια θα καταβάλει μηδενικό χρηματικό ποσό. Παράλληλα, εξαίρεσε από την εκποίηση το σπίτι της δανειολήπτριας όπως επίσης και το οικόπεδο μέσα στο οποίο έχει αναγερθεί η κατοικία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Θρίλερ με τα οστά του Στάθη Ψάλτη: Έγινε η εκταφή αλλά κανείς δεν ήταν εκεί – Το ξέσπασμα της Μαίρης Μπάρκουλη

Τον Απρίλιο συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το θάνατο του Στάθη Ψάλτη και όπως στα περισσότερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *