Αρχική / ---SLIDER / Κυβέρνηση: Η ΝΔ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα – Ικανοποίηση για την ανακοίνωση του ESM

Κυβέρνηση: Η ΝΔ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα – Ικανοποίηση για την ανακοίνωση του ESM

Εκτιμούν ότι το EuroWorking Group θα άρει το «πάγωμα» και η Γερμανία δεν θα επιμείνει στις ενστάσεις της

Για “πολιτικό ατόπημα ολκής” της ΝΔ έκανε λόγο υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τις παροχές στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, η ίδια κυβερνητική πηγή έλεγε ότι η ΝΔ “εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και υπέπεσε σε τεράστιο πολιτικό λάθος”.

Επισήμανε μάλιστα με νόημα ότι η ΝΔ “υπερερμήνευσε την ένσταση της Γερμανίας και υπερθεμάτισε”.

“Ας είχε το θάρρος της γνώμης της” προσέθεσε, υπονοώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κρύφτηκε πίσω από τις αντιδράσεις της γερμανικής πλευράς. Εκτίμησε ακόμη ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα, που θα την απασχολεί για καιρό.

Σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, αξιωματούχος της κυβέρνησης σημείωνε ότι τήρησε καλή θέση και επισήμαινε τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, κατά την κυβερνητική ερμηνεία, επιτέθηκε στους κοινοτικούς παράγοντες που τάχθηκαν υπέρ της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δείχνει ικανοποιημένη από την προσέγγιση που κάνει ατύπως ο ESM για το θέμα των εξαγγελιών Τσίπρα και το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Κυβερνητική πηγή έλεγε ότι η σχετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έχει μεν αυστηρή γλώσσα και σκληρές εκφράσεις, όμως δίνει την τεχνική δυνατότητα στο EWG να άρει το «πάγωμα» -και μάλιστα σύντομα.

Η ίδια πηγή εκτιμούσε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω αντίδραση της γερμανικής πλευράς στο θέμα αυτό, καθώς δεν τίθεται σε αμφισβήτηση το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2016.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *