Αρχική / ---SLIDER / Κυβέρνηση προς Κομισιόν: Εως τέλη Σεπτεμβρίου τα προαπαιτούμενα

Κυβέρνηση προς Κομισιόν: Εως τέλη Σεπτεμβρίου τα προαπαιτούμενα

Διαβεβαιώσεις ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου και θα έχουν εκπληρωθεί και οι 15 προαπαιτούμενες δράσεις, που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, έδωσε η κυβέρνηση στους αξιωματούχους της Eυρωζώνης και της Κομισιόν.

Όπως επισήμανε στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, με αφορμή την άτυπη συνεδρίαση του Εurogroup, την Παρασκευή στη Μπρατισλάβα, οι 15 προαπαιτούμενες δράσεις είχαν συμφωνηθεί να γίνουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κυβέρνηση ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα.

Κανένα θέμα ρευστότητας

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτή την παράταση και η διαδικασία βρίσκεται εντός των προθεσμιών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, ώστε να προετοιμαστεί στη συνέχεια η έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, υπάρχει καλή εποικοδομητική προσέγγιση από όλες τις πλευρές και πολύ καλή διάθεση. Βέβαια, συνέχισε, διαφορές υπάρχουν, όχι μόνο μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, αλλά ακόμη και στο εσωτερικό των θεσμών, καθώς δεν συμφωνούν όλοι σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Οι σημαντικότερες προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να εκπληρώσει η κυβέρνηση, αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στην  αγορά ενέργειας, τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εξοφλήσουν την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *