Αρχική / ---SLIDER / Λεπέν: Προηγείται στην τελευταία δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών

Λεπέν: Προηγείται στην τελευταία δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών

Η Μαρίν Λεπέν διευρύνει την αποδοχή της στη Γαλλία και πέρασε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η ακροδεξιά ηγέτης του Εθνικού Μετώπου είχε στήριξη από 25% έως 26% του εκλογικού σώματος έναντι 23% έως 25% του Ρεπουμπλικάνου Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για την εφημερίδα Le Monde. Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Φιγιόν προηγείτο με περίπου 28% και η Λεπέν ακολουθούσε με περίπου 25%.

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, η γαλλική προεκλογική περίοδος παρακολουθείται στενά ως μία νέα κρίσιμη μάχη μεταξύ των λαϊκιστών και των δυνάμεων του κατεστημένου. Η δημοσκόπηση, ωστόσο, δεν είχε πρόθεση ψήφου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, ο οποίος γίνεται μεταξύ των δύο υποψήφιων με τα υψηλότερα ποσοστά στον πρώτο γύρο.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα στο Νταβός ότι είναι μικρή η πιθανότητα να διασφαλίσει η Λεπέν την ευρεία στήριξη που χρειάζεται για να νικήσει στις εκλογές.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *