Αρχική / ---SLIDER / Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες

Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε μέτρα που είναι οριζόντια και οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση την κοινωνία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.

«Αυτό είναι μια βαρβαρότητα», πρόσθεσε και τόνισε ότι πρέπει «να χτυπηθούν οι παθογένειες, να εντοπιστούν οι αργόμισθοι από την αξιολόγηση που θα γίνει και έτσι θα μειωθούν και οι δαπάνες του δημοσίου».

Επίσης, όπως είπε, θα πρέπει να συγχωνευθούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις σε μια, με πλαφόν τα 1500 ευρώ, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, να ανασταλούν οι συντάξεις των πλουσίων που λαμβάνουν έσοδα πάνω από 3 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

«Εκτιμώ, ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες και στην Βουλή θα φέρει για ψήφιση ένα ασαφές κείμενο με ένα υπερκόφτη. Αυτά είναι ταχυδακτυλουργίες και αντισυνταγματικές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Για την οικουμενική, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως «εδώ που φθάσαμε είναι αποτέλεσμα αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αυτοί που κυβέρνησαν αυτοδύναμα, φέρουν και την κύρια ευθύνη για την πτώχευση της χώρας».

«Αν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφιζαν την αναλογική θα είχαμε κάνει ήδη οικουμενική κυβέρνηση, αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα», συμπλήρωσε.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Λεβέντης είπε πως πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις από την πλευρά της Τουρκίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει την αντιπολίτευση για την πορεία καταγραφής και αποσυμφόρευσης των νησιών του Αιγαίου.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Λεβέντης, υπογράμμισε την ανάγκη να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόταση της Ένωσης Κεντρώων για την αγορά 30 αεροσκαφών νέας γενιάς F-35.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα, είπε ότι «όσοι φεύγουν οφείλουν να παραδίδουν την έδρα η οποία ανήκει στο κόμμα, αφού εξελέγησαν με λίστα.

Η αποστασία είναι μικρότερο αδίκημα, από την φιλοξενία που παράσχουν τα κόμματα που δέχονται αποστάτες».

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *