Αρχική / ---SLIDER / Λεβέντης: Ο Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια, έγινε δήμιος των συνταξιούχων και των μισθωτών

Λεβέντης: Ο Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια, έγινε δήμιος των συνταξιούχων και των μισθωτών

Με καυστικότητα σχολίασε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού αλλά και τις αναφορές των άλλων κομμάτων ο Βασίλης Λεβέντης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Οι ομιλίες τους, αφορούσαν τα τρωτά σημεία της άλλης πλευράς και με το αν έχει κλέφτες από εκεί και διεφθαρμένους από την άλλη. Αλλά αυτά δεν αφορούν τη λύση του προβλήματος.

Ο Τσίπρας, που ξεκίνησε να σκίζει μνημόνια και έγινε δήμιος των συνταξιούχων και των μισθωτών, ενώ προξένησε στρατιές ανέργων», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ένα ποσοστό 58% των Ελλήνων που είναι κατά του ευρώ «και θεωρούν, λανθασμένα, ότι η κρίση της χώρας οφείλεται στο ευρώ και όχι στους πρωθυπουργούς που κάνανε φαγοπότι».

«Αν πετύχουμε με τις ηλίθιες τακτικές μας να πάμε στο γκρεμό, θα είμαστε η μόνη χώρα που κάτι καλό ακούμπησε από την τύχη της και από την τρέλα της το έχασε», συμπλήρωσε.

Επίσης, έβαλε στο στόχαστρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ενώ θέλει να κάνει τον μεταρρυθμιστή, όταν ήταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ούτε πάταξε την γραφειοκρατία, ούτε έκανε την ηλεκτρονική διασύνδεση, ούτε αντιμετώπισε το πρόβλημα με τους αργόμισθους», ενώ αμφισβήτησε ότι μπορεί να υλοποιηθούν οι προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά μείωση φόρων, γιατί, όπως είπε, δεν θα το επιτρέψουν οι δανειστές μας και πρόσθεσε ότι τα ψέματα μειώνουν την αξιοπιστία όλου του πολιτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, καταλογίζοντάς της ότι δεν έκανε την αυτοκριτική της.

«Η κ. Γεννηματά στράφηκε στην ομιλία της μόνο κατά του κ. Τσίπρα. Όταν η ίδια έκανε τα Μνημόνια με τον κ. Σαμαρά ήταν καλά; Δεν έκοβε τότε τις συντάξεις; Ήταν ωραία τα παλιά μνημόνια και τούτα βρωμάνε;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Ακόμα, την κατηγόρησε ότι άλλαξε στάση και δεν στήριξε την πρόταση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και έτσι, όπως είπε, δίνει την ευκαιρία να κάνει γύρω θριάμβου η Δεξιά.

«Μόνοι σας θα κάνετε συνεργασία με την Δεξιά. Η Ένωση Κεντρώων, με αποστάτες δεν μπορεί να κάνει συνεταιρισμό», κατέληξε.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *