Αρχική / ---SLIDER / ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: “Βροχή” τα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη

ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: “Βροχή” τα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται τα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΒΕΘ). Το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου φέτος, οι βιοτεχνίες που “κατέβασαν ρολά” ανήλθαν σε 1,6 την ημέρα, κατά μέσο όρο, καθώς οι περισσότερες εξέφρασαν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Από την αρχή του 2017 μέχρι και την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 450 επιχειρήσεις, τη στιγμή που έναρξη πραγματοποίησαν 273 επιχειρήσεις.Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου φέτος, οι διαγραφές έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε έκλεισαν 595, ήταν μειωμένες κατά 24%. Την ίδια ώρα, οι εγγραφές καταγράφηκαν αυξημένες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2016 -πέρυσι έκαναν έναρξη 252- κατά 8,3%.

Πάντως, το ΒΕΘ υπογραμμίζει, ότι παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία 9μήνου του 2017 είναι βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ωστόσο «η αιμορραγία, στην ήδη συρρικνωμένη αγορά, εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς να διαφαίνεται αχτίδα φωτός στο τούνελ της ύφεσης». Τονίζεται, ότι παρά τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις ατομικές επιχειρήσεις, οι νεόκοποι στον επιχειρηματικό στίβο, κατά την πλειονότητά τους, επιλέγουν τις εν λόγω επιχειρήσεις (174 επί συνόλου 273 εγγραφών). Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το συγκεκριμένο διάστημα «κατέβασαν ρολά» 328 ατομικές επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους άγγιζε τις 450.
Ασύμφορες κρίθηκαν 323 επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, ο αριθμός των ασύμφορων ήταν 406.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *