Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα (Μάλλον τάχουν ψηφίσει)

Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα (Μάλλον τάχουν ψηφίσει)

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων, είναι το μήνυμα που συνεχίζει να στέλνει η κυβέρνηση, μετά και τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ αξιολογεί ως πολύ θετικό ότι αναγνωρίστηκε σήμερα η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Επιμέρους στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι το ότι το 2016 θα κλείσει πιθανότατα με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2%.

Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ικανοποίησης παράλογων απαιτήσεων εκ μέρους των εταίρων, όπως για την νομοθέτηση τώρα μέτρων, προκειμένου να εφαρμοστούν μετά το 2018.

Ημερομηνία επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Όσον αφορά τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, οικονομικοί παράγοντες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, η έκθεση βιωσιμότητας του Ταμείου να είναι εν τέλει προαναγγελία άρνησής του να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *