Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Με εντολή εισαγγελέα απαγορεύτηκε στο ίδρυμα Τραμπ να λαμβάνει δωρεές

Με εντολή εισαγγελέα απαγορεύτηκε στο ίδρυμα Τραμπ να λαμβάνει δωρεές

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή διακοπής και αποχής σε βάρος του Ιδρύματος Τραμπ, απαιτώντας να σταματήσει να συλλέγει δωρεές στην Πολιτεία, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι έγκυρα καταχωρημένο ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Στην επιστολή του γενικού εισαγγελέα, που χρονολογείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, τονίζεται ότι εάν το Ίδρυμα δεν σταματήσει άμεσα να ζητά δωρεές και δεν υποβάλει μέσα σε 15 ημέρες τις πληροφορίες και αναφορές που απαιτούνται στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, αυτό θα θεωρηθεί ως «συνεχιζόμενη απάτη σε βάρος του λαού της Πολιτείας της Νέας Υόρκης».

Με τη λεγόμενη εντολή «διακοπής και αποχής» οι Αρχές ζητούν να ανασταλούν και να μην επαναληφθούν οι δράσεις που αντιβαίνουν στους νόμους.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Ίδρυμα Τραμπ δεν είχε ενημερώσει ποτέ τις Αρχές, ως όφειλε, για τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δράση του.

Το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο μια ανακοίνωση του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αποκαλύψεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Αμερικανού μεγιστάνα διαδέχονταν η μία την άλλη τις τελευταίες εβδομάδες. Η εφημερίδα Washington Post έγραψε τον περασμένο μήνα ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών χρησιμοποίησε το ίδρυμά του για να πληρώσει τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί σε μια δίκη, κάτι που απαγορεύεται. Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι μέσω του ιδρύματος χορήγησε αποζημιώσεις ύψους 258.000 δολαρίων μετά από φιλικούς διακανονισμούς, αν και δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *