Αρχική / ---SLIDER / Μεγάλη αύξηση των οφειλετών της εφορίας τον Σεπτέμβριο

Μεγάλη αύξηση των οφειλετών της εφορίας τον Σεπτέμβριο

Δύσκολος ήταν ο Σεπτέμβριος για τους φορολογούμενους, καθώς ο αριθμός οφειλετών στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο εκτινάχθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 513 εκατ. ευρώ αφορούν απλήρωτους φόρους. Τα υπόλοιπα περίπου 900 εκατ. ευρώ αφορούν άλλες υποχρεώσεις ιδιωτών προς το δημόσιο.Όπως διευκρίνησε η ΑΑΔΕ, η αύξηση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο οφείλεται κυρίως σε αύξηση των οφειλών από μη φορολογικά έσοδα και προέρχεται από τέσσερις οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι από την αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο, τα 900 εκατομμύρια οφείλονται κατά κύριο λόγο στους 4 αυτούς οφειλέτες.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) προς το Δημόσιο αυξήθηκε στα 103,092 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο από 102,644 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 510.428 του αριθμού των οφειλετών του Δημοσίου οι οποίοι ανήλθαν σε 4.312.395 έναντι 3.801.967 τον Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο ήταν ο μήνας καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *