Αρχική / ---SLIDER / Μέσω ορκωτών ελεγκτών θα πιστοποιεί τις κυκλοφορίες της η «Δημοκρατικός Τύπος»

Μέσω ορκωτών ελεγκτών θα πιστοποιεί τις κυκλοφορίες της η «Δημοκρατικός Τύπος»

«Συνεχιζόμενη, εκτεταμένη και σκόπιμη παραποίηση» των πραγματικών αριθμών κυκλοφορίας, τόσο των ημερήσιων όσο και των εβδομαδιαίων εφημερίδων, με αποτέλεσμα «την πλήρη στρέβλωση της αγοράς», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «ΑΕ Δημοκρατικός Τύπος», η οποία εκδίδει τις εφημερίδες Δημοκρατία, Εστία, Espresso, Κυριακάτικη Δημοκρατία και Ορθόδοξη Αλήθεια.

Η εκδοτική εταιρεία, αφού σημειώνει ότι η αλλοίωση των κυκλοφοριών αποτελεί παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού και προσβολή του εκδοτικού αντικειμένου και της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημοσιογράφων, αναφέρει ότι θα αναζητήσει κάθε ζημία ή διαφυγόν κέρδος που προκαλείται από την ανακοίνωση ψευδών στοιχείων.

Επίσης, καλεί όλους τους εμπλεκομένους στην εφαρμογή της μεθόδου του barcode, «η οποία αποτελεί κατ’ αρχάς τον μοναδικό ενδεδειγμένο τρόπο διασφάλισης της εγκυρότητας των πωλήσεων», προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή του και στον Τύπο έχει ήδη ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και αποτελεί πλέον υποχρέωση εκ του νόμου».

Η εταιρεία γνωστοποιεί, τέλος, ότι μέχρι την υποχρεωτική χρήση του barcode προτίθεται να προχωρήσει στην πιστοποίηση των δικών της κυκλοφοριών από αναγνωρισμένη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *