Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μίκης Θεοδωράκης: Η Αριστερά είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν

Μίκης Θεοδωράκης: Η Αριστερά είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν

Ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Αριστερά, αλλά και για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

«Στενοχωριέμαι για τον Τσίπρα. Μπήκε σε όλους αυτούς και τον φάγανε. Η Αριστερά, αυτή την στιγμή, με αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν», ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης. Διάλογοι στο Λυκόφως».
AdTech Ad

Μιλώντας για τα νέα μέτρα, ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ψήφιση είναι το ορντέβρ, η εφαρμογή του είναι εκείνη που πονάει. Όταν ένας πατέρας γυρίζει σπίτι και το παιδί του τού λέει “μπαμπά, πεινάω”, εκεί τρελαίνεται». Και συμπλήρωσε: «Δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να το κάνουν αυτό στους ανθρώπους».

Ο Μίκης Θεοδωράκης σχολίασε επίσης τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα: «Η σημερινή Βουλή απλώς υπάρχει για να δίνει μία δημοκρατικοφάνεια στις αποφάσεις των ξένων».

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στα χαμένα ιδανικά της Ευρώπης, λέγοντας: «Πρέπει να γίνει αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται η ουδετερότητα. Πρέπει να φτιάξουμε ένα δίποδο Λαός-Αυτάρκεια. Γιατί μπορεί εγώ να ήμουν από τους μοναδικούς αριστερούς που στο παρελθόν ήταν υπέρ της Ευρώπης, η σημερινή Ευρώπη, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που εγώ ονειρευόμουν, μία Ευρώπη δηλαδή ενωμένη, με μία κυβέρνηση, πλούσια, ισχυρή, με ειρήνη και δημοκρατία».

«Πολλοί λένε πως οι Έλληνες έχουν παραλύσει. Εγώ όμως έχω δει πολλές φορές στη ζωή μου τον ελληνικό λαό να είναι παράλυτος και την επόμενη ημέρα να ξεσηκώνεται. Η Ιστορία έχει δείξει πως όταν ένας λαός είναι όρθιος, κάποτε θα νικήσει», κατέληξε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *