Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μειώθηκε σημαντικά το κόστος της χρήσης κινητών το 2010-2015

Μειώθηκε σημαντικά το κόστος της χρήσης κινητών το 2010-2015

Μείωση 45,5% σημείωσε το κόστος προ φόρων της ομιλίας μέσω κινητών και μείωση 38,6% κατέγραψε το κόστος της χρήσης δεδομένων την περίοδο 2010-2015, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος ανέφερε στο συνέδριο του economist: « Μείωση εμφανίζεται και στις τιμές των υπηρεσιών των σταθερών επικοινωνιών, με το κόστος ανά συνδρομητή σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου να σημειώνει μείωση 18,2%. Το κόστος ανά συνδρομητή ψηφιακής τηλεόρασης μειώθηκε 46,4% την ίδια περίοδο (2010-2015)».

ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε ότι, οι εταιρίες του κλάδου επενδύουν συνεχώς, παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον. Οι τηλεπικοινωνίες (κινητή και σταθερή τηλεφωνία) αποτελούν τον 7ο σημαντικότερο κλάδο σε επενδύσεις από 62 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με συνολικές επενδύσεις 598 εκ (2014). Το 2015, το άθροισμα των επενδύσεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε περαιτέρω στα 719 εκ. ευρώ (αύξηση 35%).

Ακόμη τόνισε ότι: «το κόστος διαχείρισης των διοικητικών διαδικασιών του δημοσίου ανέρχεται σε 28,5 εκ. ευρώ για τους παρόχους ή 7% των συνολικών επενδύσεων του κλάδου σε ένα έτος».

Όσον αφορά στο ειδικό τέλος στην κινητή τηλεφωνία ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε ότι: «Παραμένει ως έχει με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της υιοθέτησης νέων υπηρεσιών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά στις ψηφιακές επικοινωνίες και την ώθηση εγχώριων πελατών σε ξένους παρόχους που δεν επιβαρύνουν τις υπηρεσίες τους με 39%-49% έμμεση φορολογία. Επιπρόσθετα, επιβάλλεται ειδικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία και στη συνδρομητική τηλεόραση».

Δείτε ακόμα

Check Also

Έφυγε από την ζωή ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών και την είδηση επιβεβαίωσε, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *