Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μητέρα στα Τρίκαλα είχε αναγκάσει τα παιδιά της να ζουν στο σπίτι με τον νεκρό πατέρα τους

Μητέρα στα Τρίκαλα είχε αναγκάσει τα παιδιά της να ζουν στο σπίτι με τον νεκρό πατέρα τους

Με μια οικογενειακή τραγωδία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί που επισκέφτηκαν σπίτι στα Τρίκαλα ύστερα από καταγγελία για παραμέληση δύο κοριτσιών. Η μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 11 και 13 ετών, είχε κρατήσει στο σπίτι επί τρεις μήνες τη σορό του 75χρονου νεκρού σύζυγού της.

Κατά τη σύλληψή της η 53χρονη γυναίκα φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία πως κράτησε τη σορό στο σπίτι για «να μην αποχωριστούν τα παιδιά τον μπαμπά τους». Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα αίτια του θανάτου του άντρα ήταν μάλλον παθολογικά.

Για τα δύο ανήλικα κορίτσια αναμένεται να οριστεί παιδοψυχολόγος και το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα που θα αναλάβει την φροντίδα τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο οργανισμός είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο του 2016 τις αρχές ότι τα δύο κοριτσάκια παραμελούνται από την οικογένειά τους μετά από σχετικές καταγγελίες.

Η ανακοίνωση

«Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015. Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα. Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *