Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες στη Βουλγαρία: Μόνο με μείωση φορολογικών συντελεστών θα έρθει ανάπτυξη

Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες στη Βουλγαρία: Μόνο με μείωση φορολογικών συντελεστών θα έρθει ανάπτυξη

Την ανάγκη να υπάρξει γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλγαρία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πέρα από τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, έκανε ομιλία σε Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλγαρία αποτελούν παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας. «Είναι επιχειρήσεις οι οποίες ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δική τους δυναμική», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακόμη, εξέφρασε τη θέση της ΝΔ ότι «μόνο μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να έρθει ανάπτυξη στη χώρα. Και μόνο με μία τέτοια μείωση φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη μπορεί να αποτελέσει ικανό κίνητρο για να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Μία τέτοια πολιτική, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης «θα δράσει και αποτρεπτικά για εκείνες τις επιχειρήσεις, τις λίγες επιχειρήσεις, οι οποίες επιλέγουν άλλες χώρες, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν τη φορολογική τους έδρα».

Δείτε ακόμα

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εξοφλήσουν την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *