Αρχική / ---SLIDER / Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους και χωρίς την έγκριση των δανειστών

Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους και χωρίς την έγκριση των δανειστών

Την επιτακτική ανάγκη μείωσης της φορολογίας εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημειώνοντας πως είναι η ενδεδειγμένη λύση ώστε να σταλεί στην επιχειρηματική κοινότητα πως αξίζει να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα πείσουμε τους Ευρωπαίους πως έχουμε συνολικό σχέδιο για την χώρα». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι εφόσον μια ελληνική κυβέρνηση προτάξει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το έχει «αγκαλιάσει» η ίδια, η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πλεονασμάτων. Συμπλήρωσε επίσης ότι με λίγο μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων, προκειμένου να ανασάνει η αγορά, ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει πράξη.

Όπως είπε στόχος είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% γιατί τόσο μπορεί να υποσχεθεί με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

Εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν θα πουν «όχι» αν είναι κοστολογημένα τα σχέδια μείωσης φόρου. Θα το κάνουμε γιατί πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις.

Τόνισε όμως αποφασισμένος να πάει και σε μονομερείς ενέργειες «ελεγχόμενα», θυμίζοντας ότι αυτό είχε κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά στο θέμα ΦΠΑ καθώς υπήρχαν διαφωνίες από τους δανειστές.

Δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση δανειστών, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης ενώ ξεκαθάρισε πως «η Κυβέρνηση μας θα έχει εξωκοινοβουλευτικούς και πολλά ικανά στελέχη από την αγορά».

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι αλλαγές και το πρόγραμμα

Η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς έφτασε καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της έναρξης …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *