Αρχική / ---SLIDER / Νέα δημοσκόπηση MARC: Μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο 7 κόμματα στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση MARC: Μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο 7 κόμματα στη Βουλή

Προβάδισμα 7,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Η δημοσκόπηση MARC παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού, ενώ η «ψαλίδα» μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αν δεν υπολογιστούν τα ποσοστά του λευκού, του άκυρου και της αποχής.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% έναντι 14,8% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2%, το Ποτάμι με 1,9% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς να υπολογίζεται το άκυρο, το λευκό και η αποχή, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται ακόμα περισσότερο, στις 9,6 μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,4% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά ανέρχονται:

ΝΔ: 28,4%
ΣΥΡΙΖΑ 18,8%
Χ.Α. 8%
ΚΚΕ 7,4%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 6%
ΑΝΕΛ 3,2%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
Πλεύση Ελευθερίας 2,6%
Το Ποτάμι 2,4%
ΛΑΕ:2,3%
Άλλο 2,6%
Αναποφάσιστοι 11,9%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με συντριπτικό ποσοστό 64,9%, έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ταυτίζονται με τις απόψεις των πολιτικών αρχηγών, το 21% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 14% με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 39,5% δηλώνει ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις κανενός πολιτικού αρχηγού.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 19- 21 Σεπτεμβρίου σε 1.005 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, έγινε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, μετά τη ΔΕΘ και μετά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. Το κυρίαρχο στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η κατάρρευση του προεκλογικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται», αφού απογοητευμένοι και χωρίς ελπίδα δηλώνουν οι 8 στους 10

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *