Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Νέα δημοσκόπηση: Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο κόμμα «έκπληξη» μπαίνει στη βουλή

Νέα δημοσκόπηση: Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο κόμμα «έκπληξη» μπαίνει στη βουλή

Μεγαλώνει η «ψαλίδα» της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όλα αυτά την ώρα που η δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησηςδιευρύνεται ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  Αισθητό το ποσοστό της δημοφιλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30% (28,5% τον Οκτώβριο) καταγράφοντας προβάδισμα 15% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 15% (16%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7,5%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% (4,5%), η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 3% αντίστοιχα (2% και 3%), το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% (1,5% και 2%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% (2%) και η Λαϊκή Ενότητα με 1% (1,5%). Στο 19% η αδιευκρίνιστη ψήφος (20,5%), άλλο κόμμα επιλέγει το 6,5%.

Καταλληλότερος και δημοφιλέστερος ο Μητσοτάκης

Έτσι, η φθορά της κυβέρνησης αγγίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στην καταλληλόλητα, όσο και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37%, έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντάει το 39%.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *