Αρχική / ---SLIDER / Νέα επέλαση του χιονιά – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Νέα επέλαση του χιονιά – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Την Τρίτη σταδιακή μεταβολή του καιρού με βροχές στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο στα 7 με 8 μποφόρ και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 και σταδιακά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες  στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πιθανόν ημιορεινά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια βόρειοι 5 με 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *