Αρχική / ---SLIDER / Νεκροί μια γυναίκα και δύο παιδιά στη Μόρια – Σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό

Νεκροί μια γυναίκα και δύο παιδιά στη Μόρια – Σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό

Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός της έκρηξης, που προκλήθηκε πιθανότητα από φιάλη υγραερίου, στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Οι πρώτες πληροφορίες, από τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο, αναφέρουν ότι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από το γκαζάκι που εξερράγη μέσα σε σκηνή είναι δύο: μια γυναίκα και ένα παιδί, ενώ βαριά εγκαύματα φέρουν ακόμα μια γυναίκα και ένα παιδί.

Οι τραυματίες αναμένεται να αυξηθούν τον αριθμό, μιας και η έκρηξη προκάλεσε μεγάλη φωτιά, η οποία και επεκτάθηκε σε πολύ μεγάλο μέρος του hot spot.

Την ίδια ώρα, σημειώνονταν και συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν εκεί, ενώ πολλοί μετανάστες σπεύδουν να βγουν εκτός κέντρου, παίρνοντας μαζί και τα προσωπικά τους αντικείμενα – ό,τι δηλαδή έχουν περισώσει από τις καμένες τους σκηνές.

Λίγα λεπτά πριν τη 1:30, ΜΚΟ που βρίσκεται στον καταυλισμό με ανάρτησή της στο twitter αναφέρει πως οι νεκροί δεν είναι δύο, αλλά τρεις και ότι πρόκειται για μητέρα με τα δύο της παιδιά.

«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής», αναφέρει η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity, Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *