Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Νέο σοκ στην αγορά -Εβαλε λουκέτο η «Πυρσός Security», 800 εργαζόμενοι στο δρόμο

Νέο σοκ στην αγορά -Εβαλε λουκέτο η «Πυρσός Security», 800 εργαζόμενοι στο δρόμο

Πριν καλά καλά προλάβει να μεταφερθεί η είδηση του λουκέτου στο ξενοδοχείο Athens Ledra, ένα νέο «κανόνι» έρχεται να συνταράξει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οπως έγινε γνωστό χθες, η εταιρεία «Πυρσός Security», που δραστηριοποιούνταν επί 22 χρόνια στον τομέα της φύλαξης, «κατέβασε ρολά», οδηγώντας στην ανεργία 700 με 800 άτομα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο enikos.gr και επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία security «Πυρσός». Ανέφερε ότι χθες ήταν η τελευταία ημέρα που δούλεψαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στο τέλος της ημέρας παρέδωσαν στολές, ρούχα και σταμάτησαν. Τόνισε δε ότι η «Πυρσός» έχει σταματήσει να λειτουργεί ως εταιρεία από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το κλείσιμο της εταιρείας ήταν προδιαγεγραμμένο, καθώς η «Πυρσός» προχώρησε σε στάση πληρωμών εδώ και έναν χρόνο απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές. Υπάλληλοι της «Πυρσός» κατήγγειλαν μάλιστα ότι η επιχείρηση τους χρωστά από 5 έως 8 μηνιάτικα στον καθένα. Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία για κάθε εργαζόμενο ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στα 570 ευρώ τον μήνα.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.

Η «Πυρσός Security» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1994 από ένα πρώην διοικητικό στέλεχος της IBM, έναν στρατηγό εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας με εκτεταμένη εμπειρία στις υπηρεσίες ασφαλείας (που ήταν και αναλυτής σχεδιασμού ασφαλείας της Wackenhut για την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα) και δύο ναυάρχους εν αποστρατεία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *